Dagje uit

De Karstenhoeve is een uit de eerste helft van de 17e eeuw stammende Ruinerwoldse boerderij, inmiddels een rijksmonument en te bezoeken als museumboerderij. Een groot deel verkeert nog in originele staat!

Met een museum, beeldentuin, kampterrein en diverse tentoonstellingen is het Herinneringscentrum Kamp Westerbork een prachtige gedenkplaats.

Neem een stap terug in de tijd met een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger! Drenthe beschikt over maar liefst 52 prehistorische hunbedden, die te zien zijn in het Hunebedcentrum.

Het Drents museum heeft op 17 november 2011 haar deuren heropend voor publiek, het museum is gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwe vleugel. De wereldberoemde architect Erick van Egeraat heeft de nieuwbouw van het Drents Museum vormgegeven.

Vlak buiten Ruinen vindt u het Nationaal Park Dwingelderveld, een van de mooiste nationale parken van Nederland! In dit bijna 4000 hectare grote nat heidegebied kunt u dagenlang heerlijk vertoeven.

Het Ooievaarsbuitenstation De Lokkerij bestaat sinds 1981. De Lokkerij heeft een belangrijke functie als ooievaarsasiel en infocentrum. Bezoekers zijn van 1 mei tot 1 september op zaterdagmiddag welkom.

De Zaandplatte is de laatste van de korenmolens in Ruinen. De molenaars geven u graag een rondleiding!

Op een steenworp afstand van De Marke van Ruinen treft u De Luie Tuinman. Maak een wandeling door prachtige, afwisselende tuinen en strijk neer bij het tuincafé.

Tijdens uw vakantie is het natuurlijk ook heerlijk om actief bezig te kunnen zijn! In Drenthe vind u diverse uitdagende mountainbikeroutes waar u uw energie perfect kwijt kunt!

Wildlands Adventure Zoo Emmen is het nieuwe onderkomen van Dierenpark Emmen. Het park is geopend op 18 maart 2016. Beleef een spannende dag uit!

Bezoek het Venetië van Nederland in het pittorekse Giethoorn! Een bezoek aan Giethoorn is niet compleet zonder te gaan varen door het dorp en Nationaal Park Weerribben Wieden.

De Landgoedwinckel is een Saksische boerderij van omstreeks 1900 is in 2009 geheel gerenoveerd en omgebouw tot de gezelligste cadeau en lifestyle winkel van Drenthe.

Beleef een betoverende dag in de magische wereld van Studio 100 in het mooiste indoorpretpark van Nederland! Dans mee in de disco op de nummers van K3, zwier en draai heen en weer in de Anubis, steek het water over ter vlot en beleef nog veel meer!

Attractiepark Slagharen is een leuk uitstapje tijdens uw vakantie op Buitenplaats De Marke van Ruinen. Op slechts een half uurtje rijden vanaf ons park vindt u dit gezellige attractiepark met meer dan 40 attracties! Hier vind u leuke attracties voor jong en oud!

©2019 Buitenplaats de Marke van Ruinen

Website realisatie en online marketing: SeeMeOnline