Dagje uit

Het Drents museum heeft op 17 november 2011 haar deuren heropend voor publiek, het museum is gerenoveerd en uitgebreid met een nieuwe vleugel. De wereldberoemde architect Erick van Egeraat heeft de nieuwbouw van het Drents Museum vormgegeven.

Neem een stap terug in de tijd met een bezoek aan het Hunebedcentrum in Borger! Drenthe beschikt over maar liefst 52 prehistorische hunbedden, die te zien zijn in het Hunebedcentrum.

In het uitgestrekte bosrijke Drenthe liggen de prehistorische hunebedden. Dit zijn de oudste monumenten van Nederland. Er staan in Nederlands nog 54 exemplaren. De Hunebedden Wijzer is uw gids voor een dagje uit langs de hunebedden in Drenthe.

Tijdens uw vakantie is het natuurlijk ook heerlijk om actief bezig te kunnen zijn! In Drenthe vind u diverse uitdagende mountainbikeroutes waar u uw energie perfect kwijt kunt!

Attractiepark Slagharen is een leuk uitstapje tijdens uw vakantie op Buitenplaats De Marke van Ruinen. Op slechts een half uurtje rijden vanaf ons park vindt u dit gezellige attractiepark met meer dan 40 attracties! Hier vind u leuke attracties voor jong en oud!

Vlak buiten Ruinen vindt u het Nationaal Park Dwingelderveld, een van de mooiste nationale parken van Nederland! In dit bijna 4000 hectare grote nat heidegebied kunt u dagenlang heerlijk vertoeven.

WILDLANDS Adventure Zoo Emmen is het nieuwe onderkomen van Dierenpark Emmen. Het park is geopend op 18 maart 2016. Beleef een spannende dag uit!
Beleef een betoverende dag in de magische wereld van Studio 100 in het mooiste indoorpretpark van Nederland! Dans mee in de disco op de nummers van K3, zwier en draai heen en weer in de Anubis, steek het water over ter vlot en beleef nog veel meer!

Bezoek het Veneti√ę van Nederland in het pittorekse Giethoorn! Een bezoek aan Giethoorn is niet compleet zonder te gaan varen door het dorp en Nationaal Park Weerribben Wieden.

Het Ooievaarsbuitenstation De Lokkerij bestaat sinds 1981. De Lokkerij heeft een belangrijke functie als ooievaarsasiel en infocentrum. Bezoekers zijn van 1 mei tot 1 september op zaterdagmiddag welkom.

Online of offline: De Landgoedwickel verkoopt een groot assortiment met de leukste artikelen! Van woensdag t/m zaterdagn van 10.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur kunt u heerlijk rondstruinen in deze gezellige kado- en lifestyle-winkel.

Met een museum, beeldentuin, kampterrein en diverse tentoonstellingen is het Herinneringscentrum Kamp Westerbork een prachtige gedenkplaats.

De Zaandplatte is de laatste van de korenmolens in Ruinen. De molenaars geven u graag een rondleiding!

Op een steenworp afstand van De Marke van Ruinen treft u De Luie Tuinman. Maak een wandeling door prachtige, afwisselende tuinen en strijk neer bij het tuincafé.

©2017 Buitenplaats de Marke van Ruinen

Website realisatie en online marketing: SeeMeOnline