Mountainbiken Drenthe

Dagje uit informatie

Categorie: 
Actief
Plaats: 
Ruinen
Regio: 
Drenthe
Land: 
Nederland
Algemene beschrijving: 

Mountainbike vakantie

Heeft u zin om tijdens uw vakantie in Drenthe lekker actief bezig te zijn? Een lekker stuk mountainbiken is dan een goede manier om op een sportieve manier de omgeving van ons park te verkennen. Uw vakantiewoning op Buitenplaats De Marke van Ruinen is een prima uitvalsbasis om lekker een dagje te gaan mountainbiken, maar u kunt er natuurlijk ook eenvoudig een mountainbike vakantie van maken! Op ons park kunt u eventueel ook een mountainbike huren, zodat u zelf geen fietsen mee hoeft te nemen. Dit kunt u tijdens uw reservatie al aangeven, zodat u zeker weet dat u van een heerlijke mountainbike vakantie kunt genieten!

Mountainbike routes Drenthe

In Drenthe vind u vele verschillende mountainbike routes, die verspreid door de provincie liggen. Deze routes worden ook wel "mtb routes" of "atb routes" genoemd, en zijn een goede manier om de provincie Drenthe op een andere manier te leren kennen. Natuurlijk is het ook leuk om samen met uw familieleden of vrienden te gaan mountainbiken! Drenthe biedt u volop uitdaging! De mtb routes Drenthe zijn gevarieerde routes, waarvan een groot gedeelte ook voor een technische uitdaging zorgt. Zo weet u zeker dat u bij ons van een leuke mountainbike vakantie geniet! Hieronder leest u een omschrijving van de mountainbike routes Drenthe die in de omgeving van ons park liggen.

* Mountainbikeroute in Ruinen

Vlakbij ons park loopt een leuk mountainbike parcours wat u de mooiste plekjes van de Boswachterij van Ruinen laat zien. Deze 17 kilometer lange gemarkeerde route (houten palen met het rode internationale MTB teken, een driehoek met daaronder 2 rondjes) is zeer veelzijdig en speciaal aangelegd voor mountainbikers. De route voert u door het bosgebied en over de prachtige heide waar de Ruiner schaapskudde dagelijks graast. De route is ook goed te combineren met andere Drentse mtb routes waar u eenvoudig op kunt overstappen.

* Mountainbikeroute in Dwingeloo

In Dwingeloo vindt u een leuke mtb route van 23 kilometer die u aaneengesloten kunt rijden met de routes in Diver/Hoogersmilde en de route in Ruinen. De route is gemarkeerd met de rode MTB-tekens, de verbindingsroutes worden aangegeven met de zwarte MTB-tekens. U kunt deze route op verschillende punten starten, maar de beste startplaats is de parkeerplaats bij Spier (Oriëntatiecentrum Dwingelderveld, SBB). De route is gelegen in Nationaal Park het Dwingelderveld, waar u prachtige heide, bossen en vennetjes vind. Dit zorgt er voor dat de route voornamelijk uit bos- en zandpaden bestaat en voor 80% onverhard is. De route voert u ook langs de radiotelescoop en het Planetron, een leuk uitstapje voor het hele gezin. Af en toe rijdt u over wat glooiingen, maar over het algemeen is de route niet zwaar en goed te combineren met andere mtb routes Drenthe.

* Mountainbikeroute in Zuidwolde

In Zuidwolde vind u twee mountainbike routes, de oost-route met een lengte van 15 kilometer en de west-route met een lengte van 20 kilometer. De oost-route is gemarkeerd met het rode internationale MTB-teken en de west-route met het groene teken. De start van beide routes ligt bij het viaduct Oosterweg, nabij zwembad De Waterlelie.

Oost
De oostelijke route gaat voornamelijk over mooie bospaden en andere onverharde wegen. Technische stukken worden afgewisseld met bredere paden waar u tussendoor even op adem kunt komen en de snelheid wat op kunt voeren. De mogelijkheden van het terrein worden hier zo optimaal mogelijk benut!

West
De westelijke route is ook uiterst divers met verschillende zandpaden, singletracks en een paar klimmetjes. Ook haarspeldbochtjes en springbultjes ontbreken hier niet. Al uw stuurmanskunst is nodig op deze uitdagende route!

* Mountainbikeroute in Havelte

De route rondom Havelte heeft een lengte van 13,5 kilometer, die in het weekend met 6 kilometer extra uit te breiden is. De vaste route is aangegeven met het blauwe MBT logo, de extra lus wordt met rood gemarkeerd. De route voert onder andere over en langs het oefenterrein van Defensie. Het is hier dan ook zeker niet aan te raden om van de route af te wijken. Zo komt u onderweg onder andere langs de tankbaan, waar kunstmatig enkele bulten zijn aangebracht. De singletrack is behoorlijk technisch en vraagt om goede stuurvaardigheden. In het laatste gedeelte van de normale route zijn nog een aantal pittige klimmetjes te vinden. In het weekend, wanneer het oefenterrein niet door Defensie wordt gebruikt, is het mogelijk om een extra lus in de route te maken. Deze lus begint na ongeveer 7 kilometer vanaf de start. U rijdt door het middelste gedeelte van het oefenterrein en kruist hierbij de tankbaan. Ook vind u hier een 20 meter hoge zandheuvel die tweemaal beklommen moet worden. Deze mtb route Drenthe is door zijn ligging een zeer uitdagende en bijzondere route!

U leest het al, in Drenthe vind u een groot aantal fantastische routes waar u heerlijk kunt mountainbiken! Drenthe is daarnaast een veelzijdige provincie met nog vele andere leuke uitstapjes voor het hele gezin!

Bekijk op kaart: 

©2019 Buitenplaats de Marke van Ruinen

Website realisatie en online marketing: SeeMeOnline