Nationaal park Dwingelderveld

Dagje uit informatie

Categorie: 
Natuur
Plaats: 
Ruinen
Regio: 
Drenthe
Land: 
Nederland
Algemene beschrijving: 

Heerlijk genieten in Nationaal Park Dwingelderveld!

Nationaal Park Dwingelderveld Vlak buiten Ruinen vindt u het Nationaal Park Dwingelderveld, een van de mooiste nationale parken van Nederland! In dit bijna 4000 hectare grote nat heidegebied kunt u dagenlang heerlijk vertoeven. Het nationale park is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa en is daardoor populair onder toeristen, maar ook de bewoners van de directe omgeving komen hier graag. Ondanks de populariteit van het park heeft u hier geen last van de drukte!

In het park vindt u goed onderhouden fietspaden, wandelpaden, natuurpaden en ruiterroutes die u de mooiste plekjes van het park laten zien. Al snel wordt u betoverd door de prachtige zacht glooiende heidevelden, en komt u heerlijk tot rust op een van de bankjes rondom de plassen en vennetjes. Iets meer beschutting vindt u in de bossen, die op zijn tijd worden afgewisseld met stuifzandvlaktes. Deze verschillende landschappen worden begraasd door 2 schaapskuddes met ieder hun eigen herder. Samen zorgen zij er voor dat het gebied op een natuurlijke manier onderhouden wordt en dat u heerlijk van de ongestoorde horizon kunt genieten.

Dwingelderveld Nationaal Park Deze fascinerende horizon kunt u nog beter bezichtigen vanuit een van de uitkijkpunten. Hier kunt u ontspannen de verschillende soorten vogels spotten die in dit gebied leven. Heeft u ook zin om de het prachtige Dwingelderveld te gaan verkennen? Vraag dan ook eens bij het bezoekerscentrum naar de activiteiten die in en om het park worden georganiseerd. Regelmatig kunt u mee met een tochtje met de huifkar, of een leerzame excursie die u meer over de dieren en natuur in het park leert. Trekt u er liever zelf op uit? Hou dan wel rekening met de natuur en blijf op de (on)verharde paden. In regenachtige periodes is het aan te raden om laarzen mee te brengen. Eventueel kunt u in het bezoekerscentrum in Ruinen ook laarzen lenen.

Bekijk op kaart: 

©2019 Buitenplaats de Marke van Ruinen

Website realisatie en online marketing: SeeMeOnline