Dwingeloo

Dwingeloo

Siepel van DwingelooVakantiepark de Marke van Ruinen ligt zo een 17 km ten zuiden van Dwingeloo, het groenste dorp van Europa in 2012! Dwingeloo heeft een mooi dorpscentrum met fraaie boerderijen en andere oude en gerestaureerde panden. Vanaf grote afstand ziet u al de Siepel, de unieke uivormige toren van de Sint-Nicolaaskerk. Behalve dit karakteristieke centrum vindt u in Dwingeloo ook het planetron, dat het bezoeken zeker waard is!Groenste dorp van Europa

De Brink van Dwingeloo Dwingeloo is in 2012 uitgeroepen tot het groenste dorp van Europa door de jury van de internationale groencompetitie Entente Florale. Het juryrapport omvatte het dorp in de volgende bewoordingen: “Het dorp Dwingeloo is een van de best bewaarde Brinkdorpen in noord Nederland. De landelijke omgeving van Dwingeloo kenmerkt zich door een grote variëteit van fraaie landschappen met waardevolle natuur, schitterende landgoederen en talrijke recreatievoorzieningen voor de inwoners en toeristen. De prachtig gerenoveerde centrale ruimte in het dorp, de Brink, is het kloppend hart van het dorp.". U kunt dit tijdens een bezoek aan het dorp zelf ervaren en beleven! Extra leuke dagen om Dwingeloo te bezoeken zijn de tweede maandag van mei en oktober, want dan is er de traditionele Dwingelermarkt.

Planetron Cinedome

Planetron Cinedome Dwingeloo Net buiten Dwingeloo vindt u Planetron Cinedome, een bijzonder gebouw met een unieke vorm. In het cinedome worden voorstellingen getoond op een groot koepelvormig projectiescherm, een duizelingwekkende belevenis! Behalve de cinedome vindt u hier ook een expositieruimte met informatie over sterren, planeten en ruimtevaart. Verder zijn er ook sterrenkijkavonden waarop u een rondleiding krijgt naar de sterrenwacht en de mogelijkheid heeft om zelf door te grootste telescoop van Nederland te kijken. U kunt altijd op www.planetron.nl kijken voor meer informatie over Planetron Cinedome!

©2019 Buitenplaats de Marke van Ruinen

Website realisatie en online marketing: SeeMeOnline