Hoogeveen

Hoogeveen

Binnenstad Cascade HoogeveenHoogeveen ligt op 8 kilometer afstand van vakantiepark de Marke van Ruinen. Hoogeveen is een kleine stad met volop mogelijkheden voor kunst- en cultuurliefhebbers, maar ook zeker wanneer u houdt van een dagje winkelen. De stad heeft niet voor niets de titel “Beste binnenstad 2011-2013”, mede dankzij de bijzondere winkelpromenade “de Cascade”. Volop mogelijkheden dus voor een heerlijke dag in Hoogeveen, want in de zomer vindt u hier gezellige terrasjes en vele straatartiesten.Bezienswaardigheden in Hoogeveen

Raadhuis HoogeveenHoogeveen heeft een oud centrum, waar zich nog enkele van de oudste huizen met fraaie gevels bevinden. Hier vindt u het “huis met de duivengaten”, een voormalige dorgisterij en het “olde schippershuus”. Andere bijzondere gebouwen zijn de grote kerk, het raadhuis Hoogeveen, Korenmolen De Zwaluw, de synagoge en het Vincent van Gogh-huis. Qua cultuur kunt u terecht in het cultuur-historisch museum van Hoogeveen: Museum de 5000 morgen. Het bekendste kunstwerk van de stad is De Cascade, het langste kunstwerk van Europa in de Hoofdstraat. De hoofdstraat is meteen ook dé plaats waar u lekker kunt winkelen, bovendien is er ook elke week op donderdag en zaterdag een markt in het centrum.

Evenementen in Hoogeveen

In en om de stad Hoogeveen is altijd iets te beleven: van theater tot bioscoop. Zoals iedere stad zijn er ook grotere evenementen gedurende het jaar zoals de Cascaderun in het voorjaar, Hoogeveen Culinair in de zomer en de Noorderlichtjesparade in de winter. Hieronder vindt u een filmpje met daarin een overzicht van alle evenementen in Hoogeveen!

©2019 Buitenplaats de Marke van Ruinen

Website realisatie en online marketing: SeeMeOnline