Wandelen in Drenthe

Wandelen in Drenthe

Wandelen Drenthe in het bos De omgeving van Vakantiepark de Marke van Ruinen is schitterend en hier kunt u het best van genieten tijdens een mooie wandeltocht. Met verschillende wandeltochten door NP Dwingelderveld en het Drent-Friese Wold heeft u volop keuze. Voor jong en oud, leerzaam of om te genieten van de mooie omgeving: wandelen Drenthe is leuk voor iedereen!

Wandelen in Drenthe - Wandelroutes Drenthe in Nationaal Park Dwingelderveld

Het Nationaal Park Dwingelderveld is een bijzonder mooie omgeving en in het park zijn verschillende mooie wandelroutes uitgezet voor jong en oud! Hier vindt u een aantal van deze routes.(Nacht)wandelroute Dwingelderveld – 5,1 km

Observatiehut Dwingelderveld ’s Nachts wandelen is een heel andere ervaring dan overdag, daarom is deze speciale wandelroute Drenthe met reflecterende wegwijzers uitgezet die u zowel overdag als ’s nachts kunt lopen. Onderweg komt u ook een observatiehut tegen waarvandaan u vogels en ’s nachts dus ook uilen kunt spotten!

Praktische informatie:

  • U kunt parkeren bij het zwembad aan het Anserpad 2 in Dwingeloo.
  • Neem een klein zaklampje mee als u ’s nachts gaat wandelen
  • Draag dichte wandelschoenen of laarzen, zeker in het winterseizoen

Meer informatie (zoals de volledige omschrijving en een plattegrond) vindt u hierKleine wandelroute Dwingelderveld – 4,5 km.

Schaapskooi Ruinen Wandelen in Drenthe door de bossen en over de hei van het Dwingelderveld. Tijdens deze route komt u vlak langs de schaapskooi Ruinen!

Praktische informatie:

  • Vertrekpunt is het bezoekerscentrum Dwingelderveld
  • De route is helaas niet geschikt voor rolstoelers
  • Gebied is open tussen zonsopkomst en zonsondergang.

Meer informatie (zoals de volledige omschrijving en een plattegrond) vindt u hier:
Route 4,5 km


Langere wandelroute Dwingelderveld – 13 km

Wandelen Drenthe - Dwingelderveld Een lange, maar zeker kindvriendelijke wandelroute, waarbij u kans heeft om de graafwespen, de schaapskudde van Ruinen en verschillende vogels, vlinders en insecten te spotten. Onderweg komt u jeneverbessen, een grafheuvel, twee schaapskudden en veenplassen tegen. Ook is er de mogelijkheid om het theehuis te bezoeken tijdens het wandelen. Drenthe heeft een prachtig landschap, geniet hiervan tijdens deze mooie route!

Praktische informatie:

  • Vertrekpunt is bezoekerscentrum Dwingelderveld
  • De route is helaas niet geschikt voor rolstoelers
  • Gebied is open tussen zonsopkomst en zonsondergang

Meer informatie (zoals de volledige omschrijving en een plattegrond) vindt u hier

©2019 Buitenplaats de Marke van Ruinen

Website realisatie en online marketing: SeeMeOnline