Meppel

Meppel

Op 20 kilometer van vakantiepark de Marke van Ruinen ligt de stad Meppel, een havenstad met veel bezienswaardigheden. Leuke jachthaventjes, een mooi groot park en verschillende pakhuizen in de historische binnenstad maken Meppel tot een afwisselende stad. Een schouwburg, bioscoop en veel cafés en restaurants zorgen voor veel gezelligheid en sfeer.

Bezienswaardigheden in Meppel

Wilhelminapark MeppelWellicht wel de bekendste bezienswaardigheid in Meppel is het Wilhelminapark, een stadswandelpark aan het riviertje de Reest. Hier vindt u ook een rosarium en een theekoepel, wat het park tot een aangename plek voor een wandeling maakt. Verder bezienswaardigheden zijn de grote kerk, de watertoren, de molens de Weert en de Vlijt, de buurt Oud-Zuid met veel monumentale huizen en het monumentale station. Qua cultuur kunt u ook terecht in het drukkerijmuseum, met demonstraties van oude grafische zettechnieken zoals steendruk, maar ook het scheppen van papier.

Evenementen in Meppel

Grachtenfestival MeppelMeppel is een van de startplaatsen van de Drentse Fiets4daagse, een groot fietsevenement in de maand juli met leuke fietstochten. Verder zijn er in de zomermaanden de “Donderdag Meppeldagen”, feesten op de marktdagen met live-optredens. Begin juni is er het jaarlijks terugkerende grachtenfestival met historische schepen, een grote braderie/markt en allerlei water activiteiten.

©2019 Buitenplaats de Marke van Ruinen

Website realisatie en online marketing: SeeMeOnline